MarNoe

driehoek-logo

MarNoe

voorwaarde van een website

INTERNET

internet?

Voorwaarde:

Uiteraard valt over smaak te twisten en ieder heeft zijn of haar mening. Maar een goede website voldoet volgens onderzoek aan een aantal belangrijke kenmerken. Ik zal je deze kenmerken hieronder beschrijven en uitleggen. Wij bouwen al onze websites volgens deze blauwdruk.

      1. In plaats van het omschrijven wat je allemaal krijgt als je dit product of dienst koopt, vertel je over welk probleem het oplost.
      2. Je kent jouw klant en weet tegen welke problemen en frustraties ze aanlopen, laat merken dat je op de hoogte bent van deze problemen en frustraties en ze graag helpt en voor ze klaar staat.
      3. Vertel alleen dat wat nodig is. Het komt krachtiger over en de bezoeker zit in een blik wat de oplossing is. Fijn!
      4. Laat weten dat anderen ook jouw dienst hebben afgenomen. ‘Anderen kochten ook’ of ‘anderen vonden dit product ook leuk’. x aantal mensen hebben dit ook al gekocht.
      5. Laat weten dat het er maar een bepaald aantal plekken vrij zijn, of dat het aanbod over een aantal dagen afloopt.
      6. Een veel voorkomend probleem? En dat kan ik makkelijk oplossen door…

Is dat alles, of ...

Een goede website heeft een doel
Wanneer je geen duidelijk doel gesteld hebt met je website, dan weten je bezoekers waarschijnlijk ook niet wat de bedoeling is.
Het doel geeft sturing aan de teksten, afbeeldingen, schrijfstijl, de indeling en al het andere wat er bij het bouwen en beheren van een website komt kijken.
Zorg ervoor dat elke pagina een doel heeft. Een aantal voorbeelden:
Een mailinglijst opbouwen

  • Direct producten verkopen
  • In contact komen met de bezoekers
  • Aanvragen voor offertes ontvangen
  • Mensen doorsturen naar andere sites (affiliate marketing)
  • Een community opbouwen
  • Met je klanten in gesprek raken
  • Stuur bezoekers naar het doel

Mijn doel is:
ervoor te zorgen dat je jouw bezoekers naar dat doel toe stuurt.
Vertel ze eerst over je dienst, laat ze dan de prijs zien en geef ze vervolgens de mogelijkheid om contact op te nemen.

ONTDEK DE PIJNPUNTEN

Achterhaal wat het probleem of grootste pijnpunt van je bezoeker is en laat zien waarom jouw product of dienst dat probleem op gaat lossen. Vertel ze niet direct over een oplossing, maar laat ze het probleem en de consequenties eerst eens voelen. Klinkt hard, maar het werkt wel. Duik dus niet direct in allerlei saaie specificaties van je product of dienst, maar prikkel de emotionele kant van de bezoeker.
Zeg dus niet wij verkopen de beste elektrische fiets. Maar laat ze eerst de nadelen voelen van het niet hebben van een elektrische fiets.
Komt u ook altijd bezweet op uw bestemming aan? Met een elektrische fiets is dat verleden tijd. Maak nu een proefrit op een van onze topmodellen.
Overtuig je klanten van je product of dienst door het probleem dat je oplost te communiceren. Laat ze het probleem voelen en biedt vervolgens een oplossing voor dat probleem aan.
Vertel ook de voordelen van de oplossing. Bijvoorbeeld: Met de tijd die bespaart, kunt u meer tijd doorbrengen met uw kinderen.

WEES UNIEK

Laat zien waarom jouw bedrijf uniek is. Waarom moeten klanten bij jou zijn en wat maakt jou anders dan alle andere (vergelijkbare) bedrijven. Vertel wat je anders doet dan de concurrent, geef ze een reden om voor jou te kiezen.
Gebruik altijd concrete taal om dit duidelijk te maken en geen vage beloftes. Bijvoorbeeld zeggen dat je “snel verzend” is voor een bezoeker natuurlijk niet interessant. Zeggen dat je de producten of diensten binnen 24 uur levert wel.

DUIDELIJKE TAAL

Schrijf teksten die de bezoeker overtuigen. Wees duidelijk en concreet, verkoop geen onzin. Gebruik geen vage marketing termen die niemand snapt of cliché’s waar iedereen meteen doorheen prikt. Dus geen zinnen als: “Providing creative solutions” of “Werken aan de wereld van morgen”, maar “Wij bouwen websites die meer omzet opleveren”.
Gebruik geen saaie termen, zoals “wij verkopen oplossingen” of “het beste in u naar boven halen”. Vertel concreet wat je doet of verkoopt. Wees daarbij prikkelend en maak je bezoekers nieuwsgierig.
Gebruik metaforen om nieuwe ideeën, abstracte woorden of moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. Heb je bijvoorbeeld een platform gebouwd waar mensen hun eigen camper kunnen verhuren? Omschrijf jezelf als “De AirBnB voor campers”.
Schrijf niet in de passieve, maar juist in de actieve vorm. Dus niet “Meer dan 500 klanten zijn door ons geholpen met…”, maar “Wij hebben 500 klanten geholpen met…”
Praat niet over specificaties, maar over voordelen. Uiteraard willen klanten (technische) specificaties weten, maar vertel ze eerst over de voordelen. Apple laat eerst zien wat voor mooie foto’s je kan maken met de nieuwe iPhone en dan pas vertellen ze je hoeveel megapixels de camera heeft.
Stel je klant centraal. Praat zo min mogelijk over jou en zo veel mogelijk over je klant.
Vermijd jargon.
Gebruik positieve bewoordingen en niet het negatieve tegenovergestelde. Zeg dus niet: “Wees onverstandig”, maar juist “Wees verstandig”.
Maak gebruik van synoniemen om niet in herhaling te vallen.
Vertel verhalen aan je bezoekers. Verhalen blijven hangen en zorgen ervoor dat je bezoeker mee gaat leven.
Wees concreet. Niet “wij reageren zo snel mogelijk”, maar “u ontvangt binnen 2 uur een reactie”.
Gebruik retorische vragen om de lezer meer betrokken te maken, doordat ze de vraag in hun hoofd beantwoorden.
Twijfel niet aan je product of dienst. Schrijf niet dat een klant mogelijk voordeel zou kunnen hebben bij je product. Ben overtuigd van jezelf en laat dit doorvloeien in je teksten.
Drukke pagina’s met tientallen knoppen, afbeeldingen en opvallende kleuren leiden jouw bezoekers alleen maar af.. 

Laat altijd zien waar je bezoeker zich bevindt op je website

STRUCTUUR EN INHOUD

Zorg ervoor dat de structuur en inhoud van je website zijn toegespitst op jouw doelgroep. Maak het niet te lastig voor de bezoeker. Houdt het hoofdmenu eenvoudig en duidelijk en neem niet te veel pagina’s op, onderzoek wijst uit dat mensen gemiddeld maximaal 7 verschillende keuzes kunnen onthouden.
Wees persoonlijk
Laat de personen achter de website zien. Zeker bij kleine bedrijven, eenmanszaken of ZZP’ers is de ondernemer vaak het gezicht van het bedrijf. Speel geen verstoppertje, maar plaats een foto van jezelf of je team op de website. Bezoekers zien graag met wie ze te maken hebben.
Heb je een fysieke locatie? Zorg ervoor dat deze een prominente plek op de website krijgt.
Wees een autoriteit
laat zien dat je een autoriteit bent binnen je vakgebied. Plaats logo’s, artikelen of andere content over bijvoorbeeld een van de volgende zaken:
 Grote (bekende) klanten die jouw nieuwe klanten ook zouden kunnen herkennen.
 Awards die je persoonlijk of namens je bedrijf hebt mogen ontvangen.
 Brancheverenigingen waarvan je lid bent en waarvoor je moet voldoen aan bepaalde eisen.
 Keurmerken waar je bij aangesloten bent. Zeker bekende keurmerken wekken veel vertrouwen.
 Media optredens, ben je wel eens op TV of radio geweest? Plaats de fragmenten op je website.
 Onderzoeken die je persoonlijk of namens je bedrijf hebt uitgevoerd.
DEEL KENNIS
Daarnaast kun je ook veel vertrouwen wekken door je kennis te delen. Laat zien dat je een echte expert bent en dat niet alleen maar roept.

Mogelijke opbouw

Start pagina met direct de problemen die mensen kunnen hebben met een hond.

Dingen als,
Het is zo moeilijk om met de hond te wandelen
Mijn hond blaft altijd.

Je moet je afvragen waarom iemand een site bezoekt, wat wil men weten.
Hetgeen het meeste gevraagd wordt plaats je bovenaan.
Dus niet openen met een algemene pagina maar direct de problemen met een link naar de oplossing.
Het is als een winkel, buiten staan reclame borden, binnen hangen borden met waar en wat, en dan heb de schappen met de inhoud.